Šta znači pojam XLeco?

XL je oznaka za veliko, Eco je pojam koji se najčešće koristi za ekologiju a .net je oznaka za internet.

XLeco
je:

- Platforma
na kojoj se može napraviti internet sajt.

- Skup tehnologija koje služe za pravljenje prezentacija na internetu i koje mi skraćeno nazivamo XLeco tehnologijom.
- Integracija clouda i njihova pametna upotreba.

- Index onih koji primenjuju XLeco tehnologiju, tako da se u tom indeksu prema različitim kriterijuma mogu naći određeni korisnici.
- Inicijativa za ekologiju interneta, za revitalizaciju internet sajtova kao i za reciklažu starih sajtova.

U prevodu XLeco znači "Velika ekologija interneta".

Znači XLeco.net predstavlja veliku ekologiju interneta i odatle potiču jasne i sveže boje koje krase ceo sistem i sugerišu ove vrednosti.

man_in_cafe.jpg

Vaš novi internet sajt vas već čeka!

Predizajniran i objavljen...

Prijavite se u sistem, preuzmite ga i personalizujte. Vaš sajt je već dizajniran i objavljen za vas! Ukratko, slično kao kada kupite novi telefon treba da upišete svoje podatke i podesite svoje sadržaje.

man_in_cafe.jpg

Besplatan profil

Mikro sajt, Web vizit karta, Opis Proizvoda, Profil vlasnika XLeco sajta...

Posle prijave u sistem, vaš profil je odmah postavljen, možete dodati fotografiju, jedan video i opisati sebe, svoju organizaciju ili svoj proizvod.
Profil je besplatan i uvek će biti besplatan. Na email koji postavite u profilu dobijate najnovije informacije o sistemu i drugim korisnicima sistema, prema kategorijama vaših interesa. Profilu možete dodeliti neki svoj domen ili od nas zakupiti "vasdomen".xl.rs

Slobodno se ovde prijavite
(npr. koristeći Facebook ili Google nalog)

Podesite vaš besplatni korisnički profil, gde možete delove profila javno da objavite. Čak i profil može da bude mikro sajt, web vizit karta, jedna stranica...

Posle toga u prodavnici poručite sajt u probnom režimu korišćenja XLeco sistema. To je besplatno i služi kako biste isprobali naš sistem. U probnom režimu dobijate sajt koji ima pun funkcionalitet i jedina razlika je da se u probnom režimu ne plaća.Sistem je tako napravljen da ne možete ništa obrisati ili pokvariti, osim svojih sadržaja.
Kliknite i pogledajte čega ima unutra, to će vam kasnije pomoći da se lakše snađete.

U prodavnici možete dobiti svoj sopstveni domen vaseime.xl.rs (980 Din godišnje) i preusmerenje bilo kog domena na vaš profil ili sajt (300 Din godišnje).

U toku je promotivni period u kome će za prvih 200 korisnika važiti cena sajta od 2500 Din mesečno.

Probni režim korišćenja sajta za sada nema ograničenja, a kasnije će iznositi 30 dana i vaš sajt će automatski biti uklonjen ukoliko se ne odlučite da ga trajno zadržite. Niste u obavezi da na bilo koji način zadržite sistem i bez vaše prethodne uplate neće biti nikakvih troškova za vas.

 

U saradnji sa jednim od najbojih voditelja na  prostorima Srbije, regiona i diaspore g-dinom Mišom Ćirićem ,omogućili smo i vama da napravite kvalitetnu prezentaciju vas, vaše kompanije ili vašeg proizvoda. Vaš video prilog će biti objavljen i na Youtube, kao i na vašem XLeco profilu. Kao primer ličnog profila pogledajte profil samog voditelja Miše Ćirića. Ovakvu emisiju-video prezentaciju možete imate i vi. Videli ste do sad mnogo puta Mišine tv emisije na televiziji, kao i njegove video intervjue, a sada XLeco omogućuje to i vama, lako, brzo, jednostavno! Kliknite na plavi okvir i vidite kako to izgleda. Srećno i uspešno i vama!

 

Istorija XLeco Sistema

Još davne 2000-dite godine je Jovan Bogojević prepoznao potrebu kvalitetne informacije na internetu, definisao pojmove internet ekologije i počeo raditi na unapređenju internet tehnologija.

On je osnivač dosadašnjih sistema, CDRMS (2002) i Index(2008), i najnovijeg XLeco koji predstavlja krunu razvoja ovih tehnologija.

Tu naravno dolaze pojmovi revitalizacije i reciklaže zastarelih internet sajtova i tehnologija koje se više ne podržavaju.
A to su flash, java skript i još neke koje ni proizvođači više ne pordžavaju a nose u sebi velike sigurnosne rizike.

Tako da se to može nazavti ekologijom interneta. I to je baš ono čime se XLeco bavi, čuvanjem čovekove okoline, davanjem mogućnosti da se informacije na internetu drže tačnim i aktuelnim. Ovo nije danas sa starim tehnologijama moguće i internet je u međuvrmenu postao mesto puno zastarelih i loših informacija tako da je ustvari mnogo više dezinformacija nego informacija na internetu. Internet raste ogromnom brzinom i promene u tehnologiji su sve veće.

Posebni izazovi su u domenu sigurnosti zbog kojh se čitav set starih tehnologija ukinuo i mnogi sistemi moraju da se isključe pošto su rađeni zastarelim tehologijama, Ovo se nažalost ne vidi na sajtu. Bez sistema kao što je XLeco se više ne može zamisliti održavanje informacija na internetu. Mi smo samo prvi od mnogih koji će upotrebiti nove tehnologije i omogućiti korisnicima održavanje svojih informacija u pravom vremenu.

Naš CDRMS je bio daleko ispred svog vremena i danas je jedan od vodećih sistema. ali vreme ga polako nagriza i već su na pomolu nove tehnologije sa kojima je sve to mnogo lakše, jednostavnije i jeftinije, tako da smo se mi odlučili na korak da prvi u svetu počnemo korišćenje tehnologija koje su se tek u 21. veku pojavile. Isto kao tada CDRMS, danas je XLeco predhodnica novih sistema koji će se tek pojaviti u narednim godinama. XLeco se takođe bavi i pametnom upotrebom interneta kod svojih korisnika i predstavlja servis nad servisima koji omogućava laku upotrebu drugih internet servisa svojim korisnicima koje integriše i povezuje svojom tehnologijom, kao što je to na primer Cloud tehnologija.